Lantmännen Feed ja Lantmännen Agro yhdistyivät

Tuottaja saa nyt parhaat asiantuntijapalvelut, tuotantopanokset ja uudet teknologiat saman katon alta. Uusi Lantmännen Agro luotsaa maatalouselinkeinoa kestävästi ja kannattavasti kohti tulevaisuutta.

Lantmännen Feed on sulautunut Lantmännen Agroon 1.9.2020. Rehutehtaat Kouvolassa ja Ylivieskassa valmistavat rehuja pääraaka-aineenaan suomalainen vilja. Paikalliset kauppiaat ja asiakkuusvastaavat tuntevat asiakkaidensa tarpeet.

Lantmännen Agro on ainoa toimija, jolla on hallussa koko arvoketju pellosta pöytään, minkä johdosta alkutuottaja näkee työnsä tuloksen konkreettisina tuotteina kaupan hyllyssä.

  • Fuusio mahdollistaa meille entistä tehokkaammat työskentelytavat, kun koko arvoketju on omissa käsissämme. Tästä hyötyvät asiakkaamme, koska tuotamme entistäkin kustannustehokkaammin viljelijöille ja karjatilallisille kaikki ne tuotteet ja palvelut, joita he tarvitsevat omassa liiketoiminnassaan, kuvaa Lantmännen Agro Oy:n tuore toimitusjohtaja Antti Snellman.

Ketju alkaa Lantmännenin omilta tutkimustiloilta, jotka kehittävät eri käyttötarkoituksiin ja pohjoismaisiin kasvuoloihin sopivia viljelykasvilajikkeita ja viljelymenetelmiä, ja tekevät siinä yhteistyötä myös muiden eturivin tutkimuslaitosten kanssa. Lantmännen Agro tarjoaa kaikki maataloustuottajien tarvitsemat tuotantopanokset ja asiantuntijapalvelut sekä löytää viljelijän sadolle parhaat markkinat. Sisaryhtiömme Vaasan jatkojalostaa suomalaisesta rukiista ja kaurasta Suomen parasta leipää.

Parasta pöytään myös lehmille

Tuottajille on tarjolla tuttu ja toimiva rehuvalikoima terveyttä sekä tuotosta edistävän Maiturin johdolla. Tieteelliseen tutkimukseen perustuvat uudet rehuinnovaatiot tulevat jatkossakin suomalaisten tuottajien käyttöön rehutuotteiden myötä. Rehujen kehitystä ohjaavat lehmien hyvä terveys, korkea tuotos ja ympäristövaikutusten pienentäminen.

  • Rehumyynnin perusta on suoraan asiakkaita palveleva alueellinen myyntiorganisaatio, jossa on 18 eri alueilla toimivaa asiakkuusvastaavaa. Asiakkuusvastaavien vahvuus onkin lehmien ruokinnan erityisosaaminen ja asiakastilojen tuntemus, kertoo rehuliiketoiminnan johtaja Mikko Korhonen.

Oma koetila kullan kallis

Lantmännen Agro koetila Hauholla tutkii ja testaa Suomessa käytettäviä rehu- ja elintarvikekäyttöön sopivia lajikkeita ja kehittää niille sopivia viljelyohjelmia. Koetila tuottaa arvokasta tietoa viljelyn tueksi Suomen olosuhteissa. Koetilalla on myös siementuotantoa sekä viljalaboratorio, joka tarjoaa vilja-analyysipalveluita.

Siemeniä, rehuja ja muita tuotantopanoksia myyvät viljelijöille Lantmännen Agro -kauppiaat sekä rehumyynnin asiakkuusvastaavat kautta maan. Kaupoissa toimivat vilja-asiantuntijat etsivät jokaiselle satoerälle parhaat markkinat.