Lantmännenin Raisioagro-yrityskauppa on saatettu päätökseen

Lantmännen ilmoitti toukokuussa aikovansa ostaa suomalaisen Raisioagron. Kun yrityskauppa on nyt saatettu päätökseen, Lantmännenin jalansija Suomen rehumarkkinoilla ja asema suomalaisessa maatalousliiketoiminnassa vahvistuvat.

Lantmännen ilmoitti toukokuussa aikovansa ostaa Raision naudanrehuliiketoiminnan kaksine rehutehtaineen ja kasvinviljelyyn tarkoitettujen tuotantopanosten myynnin (Raisioagro). Kilpailuviranomaiset ovat hyväksyneet yrityskaupan, joten Raisioagro kuuluu nyt Lantmännen-konserniin.

Raisioagro on merkittävä toimija Suomen maatalousmarkkinoilla. Vuoden 2017 liikevaihto oli 74 miljoonaa euroa. Ostamalla Raisioagron Lantmännen laajentaa tarjontaansa ja vahvistaa jalansijaansa johtavana toimijana Suomen maatalousliiketoiminnan markkinoilla.

– Raisioagro on hyvin hoidettu yritys, jolla on kestävät suhteet asiakkaisiinsa ja toimittajiinsa. Lantmännen jatkaa liiketoimintaa nykyisessä muodossaan. Kun integroiminen on valmis, kehitämme toimintaa tavoitteenamme tehdä yrityksestä kilpailukykyisempi kumppani Suomen maanviljelijöille, kertoo Raisioagron hallituksen puheenjohtaja ja Lantmännen Agriculture -liiketoiminta-alueen Seeds and Commodities johtaja Peter Annas.

– Olemme iloisia yrityskaupan saattamisesta päätökseen, ja toivotamme uuden omistajamme Lantmännenin tervetulleeksi. Uskomme, että maatalouteen keskittyvä Lantmännen kehittää Raisioagrosta entistäkin mielenkiintoisemman toimijan Suomen markkinoilla, toteaa Raisioagron vt. toimitusjohtaja Mikko Korhonen.

Lantmännenillä on entuudestaan asemansa vakiinnuttanutta maatalousliiketoimintaa Suomessa. Lantmännen Agro Oy:llä on itsenäisiä jälleenmyyjiä koko maassa. Lantmännen Agron kautta Lantmännen käy lähinnä viljakauppaa ja myy kasvinviljelyssä tarvittavia tuotantopanoksia sekä maatalouskoneiden varusteita ja varaosia.

– Raisioagron rehuliiketoiminta täydentää tarjontaamme Suomen maataloudelle. Arvioimme löytävämme rehuliiketoiminnan ja Lantmännen Agron välillä synergioita. Ennen kaikkea yrityskauppa mahdollistaa laajemman valikoiman tarjoamisen ja sen, että nousemme Suomen maanviljelijöiden kokonaistoimittajaksi, kertoo Lantmännen Agriculture -liiketoimintaryhmän johtaja Elisabeth Ringdahl.

Yrityskauppa koskee noin 70 työntekijää. Raisioagron pääasiallinen liiketoiminta on rehuntuotantoa, mutta lisäksi se tutkii ja kehittää rehuja sekä näyttää muille suuntaa maatalouspalvelujen digitalisoimisessa. Yrityksen nimeksi jää alkuvaiheessa Raisioagro.

Lisätietoja:

Peter Annas, Chairman of the Board, Raisioagro; Head of Plant Cultivation, Lantmännen Lantbruk
Puhelin: +46 706 990 365
Sähköpostiosoite: peter.annas@lantmannen.com

Mikko Korhonen, CEO-elect at Raisioagro
Puhelin: +358 44 781 8902
Sähköpostiosoite: mikko.korhonen@raisio.com

Lantmännenin lehdistöpäivystys
Puhelin: 010 556 88 00
Sähköpostiosoite: press@lantmannen.com

Kuvia on saatavana osoitteessa http://lantmannen.com/bildbanken/

Lantmännen lyhyesti

Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- ja elintarvikealalla Pohjoismaissa. Lantmännenin omistaa 25 000 ruotsalaista maanviljelijää, sillä on 10 000 työntekijää ja toimintaa noin 20 maassa sekä 40 miljardin kruunun vuosiliikevaihto. Viljasta ammentaen edistämme maatalouden elinvoimaisuutta. Tunnetuimpia elintarviketuotemerkkejämme ovat AXA, Bonjour, Vaasan, Kungsörnen, GoGreen, Gooh, FINN CRISP, Korvbrödsbagarn ja Hatting. Yrityksemme perustan muodostavat osaaminen ja arvot, jotka ovat säilyneet omistajillamme sukupolvien ajan. Harjoittamalla tutkimus- ja kehitystoimintaa koko arvoketjussa voimme yhdessä kantaa vastuun aina pellosta pöytään asti. Lue lisää osoitteesta lantmannen.com.

Raisioagro lyhyesti

Raisioagro valmistaa rehuja ja myy naudanrehuja Suomessa. Rehut valmistetaan Ylivieskassa ja Kouvolassa sijaitsevilla tehtailla. Vuonna 2017 markkinaosuus oli noin 35 prosenttia ja liikevaihto 74 miljoonaa euroa. Yritys työllistää noin 70 henkilöä. Raisioagron pääasiallinen liiketoiminta on rehuntuotantoa, mutta lisäksi se tutkii ja kehittää rehuja sekä näyttää muille suuntaa maatalouspalvelujen digitalisoimisessa.