Värikkäillä paaleilla yli 22 000 euroa hyväntekeväisyyteen

Raisioagron järjestämällä Hyvispaalit-kampanjalla kerättiin kuluneen kesän aikana varoja hyväntekeväisyyteen yhteensä 22 203 euroa. Keltaisilla paaleilla kerätty summa käytetään syöpään sairastuneiden lasten perheiden tukemiseen. Pinkkien rehupaalien keräyskohde on rintasyöpään sairastuneet, ja siniset paalit tukevat eturauhassyöpään sairastuneita.

Hyvispaalit-kampanjassa maataloustuottaja, Raisioagro ja Trioplast lahjoittivat jokaisesta myydystä värillisestä rehupaalien käärintäkalvorullasta yhteensä kolme euroa syöpäyhdistyksille. Kerätyt varat käytetään Rinta- ja eturauhassyöpäyhdistysten sekä syöpäsairaiden lasten valtakunnalliseen tukemiseen.

Tukikampanjointi aloitettiin kolme vuotta sitten. Pinkkien ja sinisten paalien lisäksi tänä vuonna mukaan hyväntekeväisyyskampanjaan tulivat keltaiset paalit. Kahtena ensimmäisenä vuonna varoja kerättiin yhteensä lähes 35 000 €. Kolmen vuoden aikana värikkäillä rehupaalien käärintäkalvoilla on nyt kerätty varoja noin 57 000 euroa. Pinkeistä käärintäkalvoista kertyi tänä vuonna 3 741 euroa, sinisistä 6 762 euroa ja keltaisista 11 700 euroa lahjoitettavaksi syöpäjärjestöille.

– Maanviljelijät ovat olleet innolla mukana tukemassa tärkeää toimintaa. Uskomme, että moni vakavasti sairastunut saa suomalaisten maataloustuottajien avustuksella lisää tietoa ja paljon kaivattua vertaistukea, Raisioagron Hyvispaalit-kampanjasta vastaava tuoteryhmäpäällikkö Heikki Alastalo kertoo.

Sylva ry tarjoaa tukea perheille

Sylvan visiona on tavoittaa jokainen sairastunut lapsi ja hänen läheisensä ja tarjota heille tarvitsemaansa tukea. On suuri haaste tavoittaa jokainen perhe ja sitä varten teemme monenlaisia toimenpiteitä perheiden auttamiseksi ja tukemiseksi.

– Tarjoamme tukea perheenjäsenille roolikohtaisesti, esimerkiksi sairaan lapsen sisarukset jäävät helposti varjoon, joten järjestämme myös heille suunniteltua tukea ja kursseja. Sairaaloissa tarjoamme mm. kuvataideterapiaa sairastuneille lapsille ja koulutamme henkilökuntaa. Kun pitkät hoidot ovat ohi ja suuri hoivaava koneisto poistuu kuviosta jää perhe usein yksin. Myös tällöin tukemme on erittäin tärkeää, kuvailee Sylva Ry:n varainhankintapäällikkö Anna-Leena Mitro.

Perheiden tuen tarve on hyvin monimuotoista ja perheet tarvitsevat myös ajasta ja paikasta riippumatonta tukea esimerkiksi hoitovaiheissa, joissa perhe elää lapsen infektioriskin vuoksi pitkiä jaksoja eristyksessä. Näihin tarpeisiin Sylva kehittää uusia digitaalisia verkkopalveluita.

– Merkittävän panoksen käytämme myös alan ammattilaisten kouluttamiseen. Vertaistukitoiminta on tärkeää, mutta sen lisäksi haluamme tarjota perheille myös ammattiapua, avaa Sylva ry:n lapsiperhetyön asiantuntija Riikka Ranta.

Rintasyöpäyhdistyksessä avattu vertaistukipuhelin

Rintasyöpäyhdistyksen puheenjohtaja Anu Niemi on kiitollinen yritysten ja tuottajien keräämistä varoista. 

– Käytämme lahjoitussumman vertaistukitoimintaamme. Vertaistuki on sairastuneille tärkeää, saman kokenut ymmärtää parhaiten toisen sairastuneen tuntemuksia. Tavoitteenamme on olla mahdollisimman hyvin saavutettavissa asuinpaikasta riippumatta. Siitä syystä olemme hiljattain avanneet myös vertaistukipuhelimen, ja facebook-ryhmissämme keskustellaan ympäri vuorokauden.


Eturauhassyöpäyhdistyksessä vertaistukitoimintaa ja luentoja

Suomen eturauhassyöpäyhdistys Propo ry:n toiminnanjohtaja Kimmo Järvinen kiittelee niinikään paalikampanjaa:

– Lahjoitussumma tullaan käyttämään vertaistukiryhmien lisäksi erilaisiin potilaille ja heidän läheisilleen suunniteltuihin luentotilaisuuksiin. Lisäksi puhelinpalvelun kehittäminen on yksi seuraavia askeliamme.